Berlin



Blogga är något jag ofta funderar att bara sluta med, men sen helt plötsligt när jag minst anar det blir jag sugen på att skriva. Ofta är det för att något har hänt mig personligen, ofta något jag inte mår bra över och jag känner att jag måste skriva av mig. Men det slutar alltid med att jag tycker jag blir för personlig och skriver om något helt annat. Likaså den här gången.

Så vad har hänt sen sist? Mer än man kan ana, jag har hunnit spendera nästan en hel vecka i Tysklands (1) huvudstad Berlin (2). Frågan som jag ofta har fått har varit "nej, va vad har du gjort där?". Måste ju vara dummaste frågan? Vad tror folk att man har gjort, varit och jobbat på kontor i en vecka? Nej gjorde som alla svenskar som inte åker dit för att stanna för alltid. Jag var där och testade på det tyska (ute)livet. Som min lilla hint med hjälp utav paranteser visar så blev det mycket klubbande. Något man i efterhand ångrar eftersom man nu verkligen vet vad man går miste om, klubblivet i Stockholm är något som man aldrig mer kommer kunna gilla riktigt mycket. Visserligen är människorna både bättre och snyggare i Sverige enligt mig, men lokalerna och hela själva klubbgrejen är så sjukt mycket bättre i Berlin.


Weekend - Alexanderstraße 7       10178 Berlin
Klubben som ligger belägen på 12 våningen i "Sharp"-huset på Alexander Platz. Den lokalen som föll mig mest i smaken, bara hela grejen att den ligger på 12 våningen gör allt så himla bra, och när man blickade ut över forna öst och väst Berlin kännde jag verkligen mina rötter. Här spelades mest obskyr minimal techno. Men det var kul ändå.

103 Club - Falkensteinstraße 47/48 10997 Berlin
Klubben belägen i utkanten av Kreuzberg precis vid vattnet och granne med klubben Watergate var den klubben som mest liknade sverige till utsendet, det var inget som var super extraordinärt. Under kvällen spelade Ed Banger Mr Flash skivor och kvällen kallades klyshigt nog "We Are Your Friends Night", och jag har nog aldrig hört så många Ed Banger klassiker på rad. Men det var trevligt med ett litet avbrott i det minimalistiska.

Watergate Falkensteinstraße 49 10997 Berlin
Det första man möts av vid Watergate är den fantastiska utsikten, belägen precis nere vid vattnet med utsikt över gammal kyrkor såväl som en bra och några moderna industrier i bakgrunden. Allt känndes bara så himla tyskt. Watergate hade enligt någon dom dyraste lamporna i Berlins uteliv, och vilka lampor. Hela taket var täckt utav glödlampor som tändes i olika färger och kombinationer. Till och med en liten indie-kille som jag gillade den hårda och minimalistiska musiken och ja jag måste hylla lamporna igen. Sök på Watergate Berlin på Youtube så poppar det säkert upp någon video som på något litet litet plan kanske kan förklara hur extremt snyggt det var.


Ja alltså klubblivet i Berlin, förutom klubbarna var själva grejen med att gå ut något helt annat och bättre. I sverige kör vi på Wollmars (3), för "billig" öl (4) och sen Baba Sonic fram emot elva eller tolv tiden för att sedan vid klockan tre tycka att klockan är mycket och att det ska bli skönt att komma hem. I Berlin börjar man fundera på att kanske röra sig utåt när vi i vanliga fall börjar fundera på hur den där nattbussen egentligen går eller om man ska hinna med en cheeseburgare på McDonalds. Dom flesta klubbar i Berlin öppnar vid tolv tiden men stänger inte förens vid tidigast klockan sju. Något som gör det möjligt att ha kul och vara ute så länge är den enormt mycket mer utvecklade kollektivtrafiken. Det känndes aldrig som man behövde vänta på transport när man skulle hem. Visserligen hade vi tur att bo på en gata som hade anslutning med både S-Bahn, U-Bahn och M-Bahn (5) och säkert bussar också, men det provade jag aldrig.

Oj vad jag lyckades komma in i att skriva om något när det egenltigen är något annat jag ville skriva om. Men Berlin var ju som ni kanske märkt något utöver det vanliga. Jag älskade staden, och känner mig pepp på att ära mig tyska och i alla fall få leva något år där. Skulle vara skönt att vara där utan att behövde känna stressen över att alltid ha kul. Att bara kunna strosa runt i staden och upptäcka, ta det lungt och känna sig tysk. Nu är det istället två veckor utav den Svenska hösten, något som jag egentligen tycker är väldigt mysigt. Jag tycker om att vara hemma, att gå i skolan, att ha tråkigt, att träffa kompisar och att vandra runt på Söder när det börjar bli så kallt att det är okej att ha lite mer kläder på sig. Jag gillar hösten. Föresten anledningen till att jag sitter uppe klockan 06.58 när jag egentligen borde ligga och sova är för att min syster utav någon anledning skulle uppvaktas vid 06.15 för sin födelsedag som sker idag. Skolan börjar inte förens om 2 och en halv timme. Pucko.


(1) Bundesrepublik Deutschland är en förbundsstat bestående av 16 delstater, mest känt för första och andra världskrigen, något som Tyskland idag har fått äta upp tillräckligt mycket så glöm det
(2) Berlin är genom sitt kulturella och historiska arv en av Europas mest besökta metropoler. Berlin är en betydande trafikknutpunkt och ett viktigt ekonomiskt och kulturellt centrum i Tyskland. Institutioner som universitet, forskningscentrum, teatrar, museer men också festivaler, nattlivet och arkitekturen i Berlin har ett världsrykte. Historiskt har Berlin varit huvudstad i flera historiska tyska stater, som Mark Brandenburg, Preussen, Tyska kejsardömet, Weimarrepubliken, Nazityskland och Östtyskland
(3) Hak på Wollmar Yxkullsgatan 12, populärt tillhålle för Söders unga. Kallas även Club W i folkmun
(4) En öl på Wollmars kostar väl typ 39kr (?), en öl i tyskland kostar typ 10kr. Det är vad jag kallar billigt
(5) Stadtbahn, Untergrundbahn och Magnetbahn

Kommentarer
Postat av: Hanna

Ha en bra dag :)

2007-10-17 @ 07:29:41
URL: http://alltomhanna.blogg.se
Postat av: krille

Känner dig inte eller så men din video berörde mig dock :D Har själv varit i Berlin förförra året i februari. Sjukt kul. Festade på olika "Qdorf" discon, vi hoppades på att träffa en mingelfotograf för att komma upp på vår allas favorit sida: funinberlin.de men den verkar inte finnas kvar.

2007-10-17 @ 13:36:04
Postat av: klarson

men asså på wollmars dricker man inte öl, man tar öl-jäger för 45 spänn, det är billigt !!!

2007-10-17 @ 15:16:28
Postat av: Olle

Kul att du gillade den Krille. Jag såg inte en enda mingelfotograf i hela Berlin och på dom flesta klubbarna vi var på var kameror totalt förbjudet.

Klara:
Jag orkade inte gemföra med öl-jäger eftersom en jäger är så tyskt det kan bli och alltså typ helt gratis där.

2007-10-17 @ 17:54:12
URL: http://snyggolle.blogg.se
Postat av: Nalle

Vad kul du verkar haft ^^ Jag vill oxå till Tyskland.

2007-10-20 @ 17:37:11
URL: http://tilda91.blogg.se
Postat av: Miranda

Fortsätt fortsätt blogga. Fotnoterna är bäzt!

2007-10-21 @ 11:56:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0