Dirty Pretty Things



Avslutade Englands resan med att gå på någon festival liknande tillställning vid namnet Up The Empire på Hackney Empire (1). Lite olika band som spelade typ The Paddingtons (2). Headliner för hela grejen var Dirty Pretty Things (3) och en special guest. Många har så klart hoppats på en Libertines återförening men i stället så var den hemliga mannen Adam Green (4). Vilket var nästan lika bra.

Spelningen var helt klart sommaren bästa och Adams inhopp i mitten var helt underbart. Spelningen ägde som sagt rum på The Hackney Empire, ett ställe i stil med Södra Teatern fast några gånger större, det som var sjukt var att folk stod och trängdes längstfram (inklusive jag) mellan scenen och första raden med stolar, något vakterna inte riktigt hade tänkt på. Dom verkade få en liten släng av panik och ett tag var det lite utav ett stort bråk. För att sära på folk så sprutade vakterna vatten vilket resulterade i ett stort vattenkrig.

En annan sak som var speciell var hur dom engelska konsertfotograferna arbetar, deras blixtar var en värdig ersättare till stroboskåp och dom visade inte mycket respekt för någon utan klättrade på scen kanten och var bara allmänt i vägen för både vakter och publik, som tur var blev dom bortkörda ganska snabbt.


(1) Hackney Empire är en teater på Mare Street i Hackney i London byggdes 1901 och ritades av Frank Matcham
(2) The Paddingtons är ett britisk band från Hull
(3) Dirty Pretty Things är ett britisk band med ena halvan av tidigare Libertines som frontfigur
(4 Adam Green är en Amerikansk singer-songwriter som tidigare spelade i bandet The Moldy Peaches



Al Green



Al Green (1) måste vara den bästa mannen i världen, jag blir seriöst gråtfärdig när jag ser och hör han. Han måste vara den absolut coolaste och mest laid-back killen som finns. Förlåt för min tunna text, men njut av youtube klippet och le.


(1) Al Green, född 13 april 1946 i Forrest City, Arkansas, är en amerikansk gospel- och soulsångare


Sverige vs England

image27

Sista dagen i Deal, imorgon åker vi vidare mot London. Har funderat länge på vad som skiljer Sverige och England, vad är dom tydliga skilnnaderna.

Högertrafik vs Vänstertrafik
Kanske det man först märker av, Storbritanien är ett utav dom få ställerna i världen som fortfarande tycker att vänstertrafik är coolt, och ja jag håller faktiskt med... det är mycket mer spännande att åka på vänstersida nu när man är van vid högertrafiken. Dock så är det högertrafik i rulltrappor och på cyckelbanor och liknande.

Svenskafestival Fish 'n' Chips vs Englaksa orginal Fish 'n' Chips
Dom senaste festivalerna har jag så gott som livnärt mig på Fish and Chips från något litet stånd med Union Jack målat framtill. Mest för att förbereda mig inför den enroma konsumtion jag trodde skulle uppstå under min Englands resa, men nej vad jag trodde fel. Fish And Chips här är ingen höjdare. I stället för några små vanliga goda fiskpinnar får man ungefär en hel torsk friterade på en bädd av överfriterade potatis. Dom har slutat med strutarna och tidningspapper och man får inte ens någon sås till.

Smala människor vs Tjocka människor
Vid en första anblick trodde jag att planet hade flygit några timmar för långt och landat i dom förenta staterna, eftersom var och varannan person här är sjukt överviktigt, mest barn. Vilket kanske är ganska logiskt eftersom en vanlig dag inleds med en English Breakfast (1) och avslutas med åtskilliga Fish and Chips.

Snyga människor vs Fula Människor
Jag har också haft väldigt svårt att skymta snygga människor och då framför allt snygga kläder, jag är ungefär lika besviken som när jag första gången kom till Paris och insåg att utsvängda jeans var synonymt med coolt och tighta stuprör var bögigt. Men vid närmare eftertanke har jag kommit fram till att om man gemför Sveriges landsbyggd med Englands landsbyggd så är det snyggare med slitna Fred Perry pikés med målarfärg på än en keps med genomskinlig skärm som är uppvikt. Alltså vinner England hitils kampen, fast det återstå att se hur det blir när jag kommer till London, jag tror Sverige kan vinna.

Dyra vinylskivor vs Billiga vinylskivor (2)
Dom flesta svenskar säger att England är dyrt och ja det är det på alla punkter förutom en. I var och varannan småstad här på landet finns det någon lokalskivaffär som säljer 7" vinylsinglar för 99p alltså ungefär 13kr. Jag lovar att tex Pet Sounds skulle tagit en omskyr summa i form av säkert 60 spänn eller något.


Har funderat ett tag, men kommer inte på några mer tydliga skillnader. Men det kommer nog när jag imorgon beger mig med pendeltåg in till London. Jag vet inte hurvida jag kommer ha turen att ha ett trådlöst nätverk i huset där. Men antagligen kommer jag inte ha någon extremt bra möjlighet att koppla upp mig.


(1) Bönor, ägg, korv, bacon och grejer. Se bild!
(2) Vinylskivor är coolt

Kent

image26
(börjar med att förtydliga att detta blogginlägg inte har något med gruppen Kent (1) att göra)

Jag ska försöka sammanfatta vad som har hänt senaste tiden, Peace and Love festivalen gled på som väntat och allt fungerade bra, tog en riktigt fet bild och hade grymt kul på efterfesterna. Vilket resulterade i väldigt lite sömn. Jag lyckades med att äta hotel frukost varje morgon innan jag gick och la mig. Bästa spelningarna under festivalen var Those Dancing Days (2), Slagsmålsklubben, The Horrors och Lars Winnerbäck. Tough Alliance var ju kul det också.
Bästa maten var utan tvekan hamburgarna som serverades på backstage/efterfesten, nog det värdaste jag någonsin ätit mitt i natten.

I alla fall, efter en snabb hemresa så umgicks jag några timmar tillsamans med den bästa tjejen i världen (3) sammtidigt som jag packade. För bara några timmar senare satte jag mig i en taxi tillsamans med familjen för att senare landra på London City Airport (4). Vi har svikit Grekland på grund av att det blivit så mycket dyrare och kommersielt på bara några få år, så vi sattsar i stället på England. Dumt kan många tycka, men jag måste försäkra er om att det är sjukt mysigt. Visserligen har jag bara varit här i två dagar och sovit den mesta tiden. Just nu befinner jag mig i en stad vid kusten som heter Deal (5). Det ligger i landskapet som heter Kent (6).

Vi har inte så mycket planerat inför dom kommande veckorna, förutom att sita veckan kommer att spenderas i London och jag kommer förhoppningvis se Dirty Pretty Things, köpa massa skivor och kläder på Beyond Retro och liknande ställen.

Nu ska jag sova.


(1) Kent är en musikgrupp från Eskilstuna som spelar melodiös rock
(2) Snällaste bandet från Stockholm, hypade i Svensk musikmedia
(3) Klara Friberg
(4) London City Airport, även kallade LCY är en flygplats belägen i Docklands, London.
(5) Liten fiskeby mellan Dover och Ramsgate
(6) Landskap i sydvästra England, gränsar till Frankrike

RSS 2.0