I'm Not There



Imorse fick jag privileget att se pressvisningen på den första textade kopian av Todd Haynes film om Bob Dylan. Jag har fortfarande inte riktigt smält filmen så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, förutom att den var sjukt bra. Alla borde se I'm Not There när den har premiär i februari, så länge läs DNs artikel om filmen, kolla på trailen och lyssna på soundtracket.


Lets call this the comeback

Lite mer en en månad senare så kännde jag att det var dags, eller det var mest det att jag faktiskt fått kommentarer från folk som ville att jag skulle börja blogga igen. Så jag började det hela med att posta min årsbästalista från Rockfoto-bloggen här också. Inlägget under.

Får se vad som händer nu, om jag tänker skriva mer eller mindre eller inget.

Livet är en fest.

Tvåtusensju

Årtes svenska nykomling: Those Dancing Days
Nya svenska popbandet som enlig sitt engelska skivbolag Wichita beskrivs som "a mixture of girl group charm, Northern Soul and Hammond driven pop surfaced in the winter of 2007 and is about to lead them to be one of the most talked about new bands". Förutom den charmiga musiken så är Those Dancing Days sveriges kanske trevligaste band och jag är spännd på deras fulllängdskiva.

Andra svenska nykomlingar man inte får glömma: Per-Arnez, Jonas Game och Familjen

Årets utländska nykomling: Jamie T
Jag har lite svårt att avgöra vad som egentligen är en nykomling, fast jag har kommit fram till att jag räknar band som släppt sin debutskiva under 2007, även fast dom har släppt EPs och singlar under 2006. Därför listar jag Jamie T, eller Jamie Treays som är den 21 åriga singer/songwritern från Wimbledon i Södra London som årets utlänska nykomling. Han har kallats ett enmans Arctic Monkeys och hans debutskiva Panic Pervention blev listad som tredje bästa albumet av Musikbyrån och blev nominerad till the Mercury Prize.

Andra utlänska nyckomlingar värda att lista: The Horrors och Klaxons

Årets svenska grupp: Shout Out Louds
Nästan den svåraste kategorin att välja, det stod mellan Shout Out Louds och Laakso och efter mycket om och män bestämde jag mig för att välja bandet från Stockholm som bildades 2001 och i år släppte sitt andra album, Our Ill Wills. Ett album som jag själv tycker är sjukt jämt och väldigt väldigt bra.

Andra svenska grupper som gjort bra ifrån sig i år: Laakso och Florence Valentin

Årets utländska grupp: Babyshambles
Bandet med "skandal"-sångaren Pete Doherty i spetsen, släppte både The Blinding EP och sedan bandets andra skiva Shotter's Nation och knöt ihop allt med en arena-turne runt om i England. Jag tror den har blivit omnämnd i dom flesta årsredovisningarna jag läst och Sonic skrev "Alla, och det var verkligen alla, tog för givet att Pete Doherty hade haft sin musikaliska storhetstid under åren i The Libertines. Förbluffande fokuserade pop'n'roll-smockan Shotter's Nation är snarare ett tecken på att den antagligen bara har börjat.

Andra grupper från utlandet som gjort bra ifrån sig: Justice, Modest Mouse, The View, The Thrills

Årets kvinnliga svenska artist: Lykke Li
Hon har jämnförts med blandt annat Feist och Alicia Keys. 21 åringen Lykke li Timotei Zachrisson har under årets släppts sin trespårs-ep Little Bit och kommer i början på 2008 släppa sin första skiva.

Årets kvinnliga utländska artist: M.I.A
M.I.A eller Mathangi Arulpragasum som hon egentligen heter är den brittiska sångerskan som i år släppte sitt andra album, och överaskade mig med sin tuffa blanding av bland annat Grime, Electro och Hip-Hop.

Årets manliga svenska artist: Jens Lekman
Night Falls Over Kortedala är Jens Lekmans tredje album och det är kanske den bästa svenska skivan på år och dagar, finns inte så mycket mer att säga.

Årets manliga utländska artist: Kanye West
2007 var året då Kanye West gjorde allt rätt, han samplade Daft Punk, sjöng duett med Chris Martin och skapade en stor hype kring sin skiva Graduation genom att anta 50 Cents utmaning om vem som skulle sälja mest skivor. Han gjorde också Way Out Wests bästa spelning.

Året i bilder: Ett litet urval av alla dom tusentals bilderna jag har tagit under 2007, tagna från min bilddagbok.


Pridefestivalen i Stockholm.


Årets bästa paket.


Årets minsta festivalcamping under dom två dagarna på Fest-i-fisken.


Årets hotellfrukost serverades under Peace and Love.


Under 2007 användes iChat flitigt, här på bilden chattar jag och Axel med Anthony från Los Angeles och Linus i Umeå.


Jag och Petter upptäckte Paris bakgator med våra Longboards under 2007.


Spenderade några veckor i England, här i Deal.


Datanörderi på hög nivå.


Årets tv-spelskonsol blir helt klart Wii, här på bilden spelar Markus och Tamer boxning.


Springa genom stängda industriområden i Berlin mitt i natten och klättra över farliga stängsel.


Smygfota franska tanter med Holga i Paris var också något jag gjorde.

Årets blogg: Min hatkärlek till Hanna Fridéns blogg har vuxit och jag har insett att det nog är ungefär den enda bloggen jag faktiskt läser regelbundet.

Årets website: Facebook, stalking har aldrig varit så lätt som nu.

Årets besvikelse: OiNKs död, glöm aldrig den 23 oktober 2007.

Årets festival: Way Out West, ingen "riktigt" festival upplevelse med tält och lera men musikaliskt sätt det bästa, med Kanye West som höjdpunkt.

Årets spelning:
Mycket svårt att välja, men några utav dom bästa har helt klart varit Final Exit på Umeå Open, The Magic Numbers på VEGA, The Arcade Fire på Cirkus, Regina Spektor på Chinateatern, Welle:Erdball på Emmaboda, Kanye West på Way Out West och Jens Lekman på Kägelbanan. Helt enkelt ett väldigt bra konsertår, och jag orkar inte ens räkna på hur många spelningar jag har sett och fotat.

Årets upptäckt: Berlin, Europas bästa stad och förhoppningvis där jag kommer leva om ungefär ett år.

Årets roligaste händelser: Alla resor, alla människor.

Årets mest fotade: Det var jämnt fram tills mållinjen, då Those Dancing Days knep platsen före Shout Out Louds. Egentligen skulle det varit Shout Out Louds jag fotade i Fredags, men dom ställe in och ersättaren var just det, Those Dancing Days.

Årets TV: Entourage, sista säsongen av Sopranos och några spännande timmar framför Dexter.

Årets film: The Darjeeling Limited av Wes Anderson
Fast nu när jag tänker efter så måste jag nog säga att det blir en delad första plats med Shane Meadows This Is England

Årets tidning: People

Årets klubb: Efter att ha klubbat en vecka i Berlin så blev Stockholm och Sverige aldrig sig likt igen. Bäst i Berlin var Watergate med sina lampor och Weekend med sin utsikt.

Årets resa: Berlin, men även London, Paris och Umeå har varit fint.

Årets bästa livebilder:


Black Belt på S!ESTA


Timo Räisinän på Emmaboda


Xzibit på Berns


The Sounds på Peace And Love


Final Exit på Umeå Open


Laakso och Peter Jöback på Pride


Håkan Hellström på Gröna Lund


Jonas Game på Debaser Medis


The Hives på Annexet

Året 2008: Bli klar med skolan, en grym sommar och förhoppningvis en flytt till Berlin. Hoppas även på många gryma skivsläpp, speciellt nya Hot Chip - Made In The Dark och sen även massa grymma konserter. Förutom att jag ska se Justice i Köpenhamn och drygt en månad så hoppas jag på att få se Daft Punk, Hot Chip och Babyshambles igen. 

RSS 2.0