Vice 7"

image18
(Bild från min serie "Björkhagen")

Idag har vi redovisat våra bilder till slututställningen år två. Temat vi hade var identitet (1). Allt slutade med att det inte alls blev som jag ville. Det blev en Limited Micke H Edition av min fotoserie, som från början bestod utav tre bilder, och slutade med sex stycken, och då var inte ens två utav dom ursprungliga bilderna med. Men det blev ändå ganska så okej, men jag är fortfarande inte nöjd. Eftersom jag inte fick göra på mitt sätt, som jag ville. Hoppas detta höjer mig till ett MVG då. Fan måste plugga Engelska och Naturkunskap, dom två sista grejerna att göra. Sen är det sommar på riktigt.

Är fortfarande dödssjuk (2), så pluggandet går inte så bra. I stället var jag nere vid min gammla skola (3) för att se när min syster skulle på bal, hon var fin. Träffade en gammal skön brusha (4) från min fd klass och några gammla lärare. Efter det så har jag mest suttit vid datorn och tryckt på uppdatera konstant på diverse hemsidor utan att något händer, jag har inte ens fått några roliga mail. Dagen till ära har jag peppat med Razorlight (5) och ser verkligen fram emot deras spelning på Hultsfred i sommar, kommer bli riktigt grymt tror jag.


(1) Typiskt tema för en fotoklass, så jävla tråkigt
(2) Feber och typ ont i huvudet, halsen har blivit bättre
(3) Skola belägen i Gammla Enskede, ritat utav Georg A. Nilsson
(4) Han kom körande i en Mercedes och sa att det bästa han visste var att köra bil
(5) Razorlight är ett svenskbrittiskt band, bildat 2002 i London. Dom blev radioaktivt infekterade under en flygtur år 2006 då dom blev smittade utav planet, som den ryska ex-spionen Alexander Litvinenko flygit på när han blev förgiftat första gången






Counter-Strike

image17

Jag har börjat skriva på första meningen i detta inlägg några gånger nu, men utan att komma fram till vad jag ska skriva om, jag kan ju sammanfatta dom senaste dagarna.
Fast nu när jag försöker tänkaefter så kommer jag inte ihåg vad jag har gjort. Just det, igår fotograferade jag dom sista grejerna till People och sen åkte jag till Björkhagen för att slutföra mitt fotoprojekt med det oerhört fyndiga namnet Björkhagen.
Enligt mig själv så är jag redan klar, men efter att ha haft två stycken hetsiga disskutioner med en lärare (1) om mina bilder och fått kommentarer så som "Du är för nyförälskad för att kunna se kritiskt på dina egna bilder" så kände jag att jag inte orkade tjaffsa mer och tog åtta bilder till. Får se om Fotokungen (2) hinner printa dom i tid, antagligen inte. Senare på kvällen slog min dödsjuka in och jag sommnade framför American Idol, vaknade vid kvart över tolv och förstod inte riktigt var jag var, efter ett tag kom jag fram till att jag låg i Klaras säng, vaken men väldigt trött begav jag mig till Björkhagens t-bana för att ta mig hem i ösregnet. När jag väl kom hem vart jag jätte pigg och försökte få Counter-Strike (3) att fungera på min Mac (4), och efter mycket om och men så funkade det, gick och la mig fram emot tre.

När jag vaknade på morgonen så kunde jag knappt andas, mitt huvud bultade och jag kunde inte svälja, så jag fick hälla i mig lite youghurt innan jag begav mig mot Skanstull (5). Fick nämligen ytterligare ett jobb för People, så jag och Petter (6) spenderade några minuter på ett flashig kontor (7) där dom utvecklade en DJ-konsol i fickformat.
Efter det mötte vi upp med Annika och vi gick och kollade på L-Objektiv (8) eller jag drägglade över en Nikon F5 (9)

Nu sover jag.


(1) Lärare bör en nämnas vid namn i bloggar eftersom Kulturama är specialister på att använda Google för att hitta sådan
(2) Foto-affär på Söder som man snabbt kan sammanfatta som billig och dålig
(3) Counter-Strike, ofta förkortat CS, är ett datorspel
(4) Fick emulera skiten med hjälp utav Crossover
(5) Skanstull är ett område på södra Södermalm i Stockholm som förbinder de södra förorterna och den södergående trafiken med innerstaden via tre broar
(6) Han är tjock
(7) Tonium
(8) Top of the line objektiven från Canon
(9) Nikon F5 är en systemkamera med autofokus tillverkad av Nikon.


Jan Stenmark

image15

Vaknade lite försent imorse och han precis snegla på dom fyra bilderna på DNs (1) kulturdel, fastnade direkt. Artikeln handlade om Jan Stenmarks (2) nya bok Storpack. Där han har samlat det bästa från sina tidigare verk samt lite nya grejer. Tycker att hans texter tillsamans med collage gjorda av gammla folkhemsbilder är extremt klockrent, smart och riktigt klockrent. Hans bilder finns också att skåda i Aftonbladet (3).

Jag har föresten en ide om att börja intervjuva lite halv kända personer i min blogg, har ni tips på frågor eller personer ni vill att jag intervjuvar med mina konstiga och skruvade frågor, skriv då en kommentar.


(1) Dagens Nyheter är sveriges största dagstidning
(2) Svensk serietecknar född 11 Februari 1949
(3) Aftonbladet är en oberoende socialdemokratisk svensk dagstidning som tillsammans med Expressen dominerar kvällstidningsmarknaden i Sverige



Please Please Please

image13

Sitter i vårat provisoriska presscenter, beläget uppe på en balkong liknande byggnation längstbak inne vid den lilla scenen, man får i alla fall se musik när man redigerar bilder. Just nu spelar Peps Persson med sitt blodsband utanför och jag tycker bara allt låter likadant.

Idag har jag varit själv framtills ungefär nu då Jesper B (1) har joinat mig. Så jag har alltså fotat allt hitils helt själv. Men det gick bra, har inte varit allt för stressigt och jag han till och med sommna lite på en stol när jag laddade in bilder. Band jag har fotat är The Plan, Neverstore, Navid och Gudarna, Laakso, Consequences, The Concretes, Shout Out Louds, Black Belt, Moonbabies.

Nu framför mig har jag Mustasch, Ed Harcourt, Svenska Akademin, Sahara Hotnights och Thunder Express. Jag ser verkligen fram emot Ed (2). Föresten jag har nu lagt upp en film från Per-Arnez spelninge igår.




(1) En man från Malmö som också fotar för Rockfoto.nu
(2) Hans spelning på Södra Teater var riktigt jävla grym!

Siesta 2007

image12
The Animal Five


Anledningen till att jag inte uppdaterar min blogg frekvent just nu är eftersom jag är på Siesta, men kolla in bilderna på ROCKFOTO.nu som kommer upp löpan under hela tiden, till och med innan själva spelningen är klar.

Petter hälsar att Detektivbyrån på Emmaboda 07 kommer bli bäst! Han kom precis från spelningen här på Siesta.

Kommer inte på någon fotnot (1) till det här inlägget.


(1) Fotnoter är korta anmärkningar till texten och läggs vanligen längst ner på sidan. Anmärkningarna kan också samlas i slutet av boken eller av ett kapitel, men kallas då noter.

Använd inte parenteser istället för fotnoter. För många parenteser med för mycket text gör texten sönderhackad och svårläst. Det är bättre att använda fotnoter.





Per-Arnez

image11image11image11

Nu åker jag och Petter snart till Hässleholm, får se hur bra det går med bloggen under tiden, det beror mycket på tid och pengar tänkte jag säga, men bara så ni alla vet så är min blogg helt hundra procent idiell, det är inte så att jag tjänar 25 lax (1) på att blogga om något tråkigt. Men nu innan tåget går tänkte jag tipsa om en Per-Arnez. Han mixar real-raw gangstarap med svenska dansband.

Lyssna på Sakarina vs 50 Cent - Wanksta eller någon utav dom andra låtarna här. Ska blir riktigt kul och se vad det här är för något "live", jag vet inte ens om det är en man, kvinna eller flera män? Men för att citera hans Myspace (2) "Den 25 maj visar Per-Arnez Hässleholm exakt var gangstadansbandsskåpet skall stå."


(1) Slang för tusen
(2) Stor hemsida för vänner

People

image10

Dagen började med att jag följde med Klara till T-Centralen (1) som skulle åka till Gotland (2), efter det spenderade jag några timmar i skolan på att bråka med min foto-lärare ang mitt avslutningsprojekt, han snackade något om att "jag inte kunde tänka kritiskt eftersom jag var nyförälskad" och "att det är betraktaren som bestämmer när en serie bilder är klar och inte fotografen", den hetsiga disskusionen slutade runt lunch då jag och Petter drog oss in mot den stora staden för att äta en indisk-lunch tillsamans med Emma.

Men det stora som har hänt idag är att jag har fotat massor utav bilder till People Sverige, bland annat vinnarna i People Choice Award (3) samt gjort några intervjuver med "coola" människor på stan. Det gick helt okej och nu är jag inte lika stressad inför deadlinen (4). När jag var på väg hem så träffade jag Ludwig som intervjuvade och fotograferade mig till sin blogg Till frågan om undergången.

När jag väl kom hem så har det mesta utav min tid gått åt till att springa runt huset och försökt lista ut vad jag behöver ha med mig på årets första festival. Börjar bli sjukt peppad nu och jag hoppas att vädret håller i sig, för i så fall kan Siesta 2007 blir riktigt bra.

Gutenacht (5)


(1) T-centralen är den största och mest trafikerade stationen i Stockholms tunnelbana
(2) Gotland, till 1921 stavat Gottland, är en svensk ö som utgör ett eget landskap
(3) För tredje året i rad delar PEOPLE ut People Choice Award!
(4) En linje som man inte får korsa utan att vara klar med det man borde vara klar med, om man korsar den utan resultat att visa, så är risken stor att man lätt blir dödad utav sin arbetsgivare. Där av namnet döds-linje
(5) Tyska för godnatt

Didn't see that one comming

image9
(Foto: Emma Svensson / Rockfoto.nu)

"Babyshambles har ställt in!

Pete Doherty (1) och bandet är i mitt inne i inspelningen av sitt nästkommande album. Tyvärr har inspelningarna dragit ut på tiden så bandet kommer inte att lämna studion innan allt är klart."

Fick precis ett mail från Peace And Love (2), var inte allt för oväntat dock. Tur att dom ställde in i tid den här gången.


(1) Skandalomsusad knarkare från england
(2) Festival i Borlänge, krockar med Accelerator i Stockholm

Fat Kid

image8

Hittade denna gammla bild på mig, den är tagen högst uppe i Empire State Bulding (1) i New York (2), det var någon turist-grej, man fick välja bakgrund och sen fick man strike a pose och vara glad. Lär ju varit sjuka överpriser men så här 7 år senare tycker jag lätt att det är värt det. Den som är smart noterar också att det är t-shirten jag köpte i New York jag har på mig (se några inlägg längre ner).

Fick en kommentar om att jag borde blogga om vad jag gör på dagarna, tänkte lite på det och har kommit fram till att det jag gör nog är ganska tråkigt dom flesta dagarna, men jag kan ju skriva lite. Allt började med att jag vaknade vid ett tiden och insåg att jag typ hade sovit bort halva min ledigdag som skulle gå åt till att plugga. Men när jag väl gick upp tog jag med datorn (3) ner till köket, gjorde fyra mackor med ost och apelsinmarmelad och satt och läste tidningen (4) och surfade lite, sen kom Klara förbi och vi pluggade, det gick bra ett tag. Sen försvann mitt plugg-mode lagom till det att Petter kom och det slutade med att vi sökte på Fat Kid (5) på Youtube och skrattade lite.

Tiden gick snabbt och Petter gick, jag och Klara åt middag med min familj innan vi begav oss till Björkhagen (6) för att kolla på Anna Phil (7) och sedan senaste avsnittet utav Entourage (8). Sen skrev jag vidare på min uppsattsa om Fusion och tog tåget hem. Ska nog sattsa på att bara skriva om mina dagar när det händer något speciellt, eller är det intresant att läsa om sånt alla gör? Typ äter, pluggar och sover.


(1) Skyskrapa vid Fifth Avenue i New York. Empire State Building var världens högsta byggnad i 42 år, tills World Trade Center stod färdigt 1973. Sedan 11 september 2001, då World Trade Center blev utsatt för en terroristattack, är Empire State Building återigen New Yorks högsta
(2) New York, officiellt City of New York, på engelska ofta även New York City, även kallad
The Big Apple, är USA:s folkrikaste stad med 8 143 197 invånare
(3) Bärbara datorer är nog det bäst som finns, tack den som kommit på det, att äta med datorn, sova med datorn är guld värt
(4) Jag läser Dagens Nyheter, idag stod det om Jesper Ulvelius tidning Swarta, måste inhandlas
(5) Att man aldrig har kommit på tanken förut, finns många timmar att slösa bort med tjocka barn
(6) Björkhagen är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun
(7) Anna Pihl är en dansk tv-serie i polismiljö
(8) Entourage är en TV-serie från HBO som handlar om skådespelaren
Vincent Chase och hans väg upp mot toppen av sin karriär. Serien är löst baserad på Mark Wahlbergs erfarenheter som ung skådespelare på väg mot sitt stora genombrott i Hollywood

First Love

image7

Anna-Catherine Hartley även kallade Uffie (1) har släppt nytt, det är singel med namnet First Love som troligen kommer släppas på hennes fulllängsskiva som förväntas komma strax efter Justice har släppt sin. Man skulle kunna säga att Uffie har gjort en Justice och försökt att byta sound ganska så drastiskt, så som Justice gjorde när dom släppte D.A.N.C.E och la till barnkörer och annat trevligt. First Love är lugnare, snällare och riktigt bra efter ett par lyssningar. Det ska bli riktigt kul att se hur hennes fulllängdare blir och vad som heter med resten utav Ed Banger (2) akternas skivor. Även några låtar från Justice nya skiva (3) har läckt på internet


(1) En utav världens coolaste tjejer från Miami, fast hon är uppvuxen i Hong Kong och har spenderat större delen utav sitt liv i Europa. Har släppt hitten Pop The Glock
(2) Det franska skivbolaget som ligger i framkanten för den "nya franska vågen", drivs utav Daft Punk managern Pedro Winter. Är hem för bland annat Dj Mehdi, SebastiAn, Justice och Uffie
(3) Skivan släpps den 11 juni och kommer innehålla både gammla och nya låtar

This guy is brilliant



Kommer inte ihåg hur jag hittade den här filmen, men jag postar den i alla fall här nu. Mest för att jag själv aldrig ska glömma den. Det är alltså Pete Doherty i kön till ett skivsläpp med Oasis (1), måste varit Definitely Maybe eller (What's the Story) Morning Glory? vilket tyder på att detta är 1994 eller 1995 och att Pete då alltså måste varit runt 16 år gammal. Jag blir så glad när jag ser klippet, han är så ung, så extremt duktig på att prata och oförstörd.

"Liam is a town crier (2) and Noel is a poet and thats always for me a perfect combination"

Jag tycker att killen som intrevjuvar får till det väldigt bra på slutet och jag undrar om han tar credds för "upptäckten" utav 2000-talets absolut bästa låtskrivare.

"This guy is brilliant, nice one thanks alot"


(1) Engelsk rockband, med bröderna Liam och Noel Gallagher
(2) En person som är anstäld utav staden för att göra publika utalanden, ungefär som text-tv fast på 1500-talet

Tour de Franz

image6

Dagen börjar med att jag vaknar av en playlist som bara består utav Franz Ferdinand (1) som börjar spelas vid ungefär halv tolv. Jag ligger dock kvar i sängen några timmar extra och bara halv sover, ni vet den skönaste känslan i världen. Idag är jag trött och jag har svårt att komma på vad jag ska skriva om.
Så jag tänkte köra lite önskestund, vad vill ni läsa om? Vill ni att jag ska skriva om spelningar jag varit på, om folk jag träffat eller om vad jag gör på dagarna? Skriv en kommentar med önskningar så ska jag se vad jag kan fixa.

Den kommande veckan kommer vara ganska så lugn, har bara två lektioner (2) och är alltså ledig, måndag, torsdag och fredag. Fast jag har i andra sidan två jobb åt People (3) jag måste göra innan jag på torsdag åker till Hässleholm (4). Föresten är det någon som bor eller känner någon i hässleholm som har ett säkertutrymme där jag kan lämna min dator och/eller kamera under nätterna. Eftersom jag ska till Siesta (5) och fota, men dom har inget ordentligt pressrum eller förvaringställe, och jag ska sova i tält. Kameran klarar allt men jag är lite mer orolig för att sova på datorn. Om du vet något, maila mig på [email protected] eller skriv en kommentar.

Nu blev jag jätte sugen på att se Tour de Franz (6). Puss


(1) Franz Ferdinand är en indierockgrupp från Glasgow i Skottland som 2004 slog igenom med singeln Take Me Out, deras spelning den 8/12-05 var också den första "riktiga" spelningen jag fotade
(2) Typisk Kulturama, att planera så att vi har allt viktigt i hela världen samma vecka och sen två veckor utan något efter det
(3) People är ett gratis livsstilsmagasin i A5 format med målet att inspirera och väcka nyfikenhet för populärkultur som mode, film, musik och konst
(4) Hässleholm är en tätort i norra Skåne och centralort i Hässleholms kommun, Skåne län
(5) Festival arangerad utav Kulturföreningen Markan i Hässleholm
(6) Turne-dokumentärfilm om Franz Ferdinand från den självbetitlade konsertdvdn.


Samedi

image5

Lördagen har till stor del beståt utav att vända kött på en stor resturangkjedja (1) och dom sista timmarna på dygnet har jag spenderat hemma hos en gammal skolkamrat som ställde till med årets hitils bästa hemmafest. Det var mycket folk, skön stämmning och äntligen ett ljudsystem som håller kvällen igenom (2). Jag stod för fotograferandet denna kväll och om det är någon som har lust att kolla på bilder, KOLLA HÄR (3).


(1) McDonald's är ett amerikanskt företag som säljer snabbmat, främst hamburgare
(2) Det händer allt förofta att vi eldar upp ett antal förstärkare
(3) En bilddagbok där jag och några utav mina fotointreserade tillsamans lägger upp våra fest bilder


New York

image4
Korta t-shirts är det nya långa t-shirts har jag hört. Hittade min gammla New York tischa som jag köpte år 2000 (1). Man kanske skulle passa på att göra som alla mode-bloggare (2) och skriva en lista på vad man har på sig.

  • Byxor från Cheap Monday/Weekday
  • En grå och en svart strumpa från Intersport
  • Ett par svarta kalsonger från H&M
  • Ett trasigt och smutsigt linne från Weekday
  • T-Shirt som sagt från Chinatown i New York
  • Sjal stulen från Klara


(1) Året då jag hälsade på min gudmor i New York. Köpte tre tröjor för typ 9dollar i China-town
(2) Fast jag har kommit fram till att jag ska hålla mig borta från modebloggandet, eftersom det efter ungefär en vecka av "kolla vad jag har på mig"-bilder kommer visa sig att jag bara har samma och åter samma kläder på mig


Neo Violence

image2
Mer bilder från spelningen hittas på ROCKFOTO.nu


Nu ska jag försöka mig på en bättre beskrivning utav The Tough Alliance spelning på Södra Bar. Inlägget jag skrev igår var bara en kort kort sammanfattning. Allt började med att jag var i Tanto (1) och grillade (2) med några nya och gammla vänner, spelade även lite brännboll. Sen drog jag, Petter och Tamer vidare. Vi splittrades efter ett tag och jag begav mig ensam upp för backen till Södra Teatern, träffar på en glad linus som har varit och köpt redbull, vi närmar oss sakta den sjukt långa kön och jag går fram till vakterna och säger att jag ska fotografer. Mannen i dörren som var en riktigt riktigt dödsvakt (3) säger att det ska jag inte alls. I just detta ögonblick kommer en vänlig man ut och säger att "Den killen ska in, jag känner igen han, han brukar vara här och fota ofta" och då svarar vakten "Vem tror du att du är?". Men efter lite mer strul så kommer jag in, den snälla klubbägaren tar min bräda och lägger den i DJbåset och jag sätter mig ner för att hänga lite med Linus och co.

När klockan börjar närma sig 23.00 så glider jag fram mot scenen, och innan jag ens har hunnit sätta mig till rätta så utbryter ett stortbråk, glasen flyger genomluften men när musiken stängs av slutar också männen att slås. Det visade sig senare att många i publiken var riktiga hardcore fotbollshuliganer som bara var ute för att slås.

Ungefär tjugominuter över elva entrar TTA scenen, dom inleder med Something Special från senaste skivan och går vidare med Miami och First Class Riot, och man tänker genast att dom bara har satt senast skivan på play, vilket inte skulle varit allt för konstigt, men sen spelas Silly Crimes (4) och jag tror också att det är under just denna låt som skivan stängs av eller repar sig. Men efter lite tystnad och skrik kommer skivan igång igen och publiken som under First Class Riot har flyttat sig från golvet till scenen börjar hoppa frenetiskt och det slutar med att scenen går sönder och där slutar spelningen och klubben för den delen, alla blir utslängda. Musikaliskt sett var det ju lika bra som på skiva eftersom det bara är studioinspelat material dom kör playback ifrån men stämmningen och typ riot-känslan var riktigt kul och det verkade som dom flesta var riktigt glada. Ett undantag var vakterna och mannen som ansvarade för lokalen.

Påväg ut träffar jag mannen som tog på sig ansvaret för scenen eftersom det var han som hade börjat hoppa, han hade också fått med sig en ca 1 meter lång planka ut, jag fick bara en 10cm bit som gled ner i väskan tillsammans med en utav trumpinnarna. (5)




(1) Tantolunden, parkområde på Södermalm i Stockholm
(2) Glömde min tyska-grillbricka hemma så det blev McDonalds igen
(3) Ungefär lika hårda och fulla utav elakheter som vakterna i Paris
(4) Låt från EPn New Waves
(5) Jag gillar att ta saker från spelningar, så som låtlistor, plektrum och annat kul



First Class Riot

Har precis kommit från Södra Bar där TTA hade någon sorts släppfest (1) för sin nya skiva. Orkar inte blogga ordentligt nu, men när jag har tid så kommer en utförlig recenssion och bilder. Men jag kan ju säga som så att scenen i Södra Bar har ett stort hål i sig, och att ungefär hälften av publiken bestod utav fotbollshuliganer (2).

Jag ska berätta allt om spelningen, publiken och allt sen.


(1) Släppfest är det rätta svenska ordet för realesefest.
(2) Massa män klädda i casualkläder och hetsade folk till att börja slåss.


The Tough Alliance

image1
(foto: Jesper Frisk / Rockfoto.nu)

Jag sitter och peppar med TTA inför deras "spelning" på Södra Bar (1) imorgon kväll, förhoppningsvis blir det fett. Jag hoppas på lite gammla låtar sammtidigt som det blir grymt om dom spelar mycket från New Chance (2). Funderar lite på att sattsa på att dela med mig utav lite musik jag har sammlat på mig under åren, men för att det inte ska bli som vilken mp3blogg (3) som helst, så ska jag försöka sattsa på att visa lite musik som har följt mig genom åren och alltså inte bara det senaste och cooalste bland alla malliga indie-poppare (4)


(1) Baren där man hänger när Final Fantasy är 3 timmar försenad till sin spelning på Södra Teatern
(2) Tredje fulllängdaren från göteborgsbandet som sattsar på slagträn och våld, se TTA
(3) Ett sätt för folk att visa hur bra och trendig musiksmak dom har, samt att alltid vara först med allt
(4) Läs tråden på LUGERS forum



Hej


Efter många påtryckningar från olika håll har ja nu bestämt mig för att försöka blogga igen. Detta är nu mitt 3 försök tror jag och jag ska i alla fall försöka komma lite längre den här gången. Får se hur mycket ork/tid jag har för att uppdatera ännu en hemsida konstant (1), men nu kommer ju sommaren.
Förhoppningsvis kommer det också komma något värt att skriva om.

Jag sitter här och funderar lite över vad jag ska skriva om och eftersom jag går på sjukt mycket konserter (2) och sammtidigt tar bilder så har jag tänkt att jag ska försöka mig på att skriva något som liknar en liten recenssion då och då, samt att jag ska försöka sprida lite musik som jag gillar. Sen ska jag väl också försöka mig på att skriva lite annat, mer privat som jag inte nämner i ROCKFOTO bloggen (3).



(1) Clapyourhands på bilddagboken.se
(2) Just nu är jag uppe i ca 140 stycken under slutet på 2005-2007, men då har jag glömt några tror jag
(3) Bildbyrå för konsertbilder som jag fotar för, kolla in på ROCKFOTO.nu




RSS 2.0