Peace & Love 2007

image24
The Horrors från deras spelning på Debaser

Nu efter några dagars väntan i Stockholm för mig och Johanna (1) så beger vi äntligen oss av mot Borlänge. Men dagarna innan har inte varit fyskam dom heller, vi tog vara på det fina vädret i Stockholm och åkte och badade med min flickvän och en hund, för att sedan på kvällen gå och se Arctic Monkey. När vi kom till annexet blev jag lite ledsen, för att jag helt plötsligt fick känslan av att jag inte gillade alla som var där. Jag ville att det skulle vara lika litet och intimt som första gången jag såg Arctic. Men efter ett tag kom jag över det och efter en långväntant med två förband; ett dåligt (2) och ett halvbra (3) så började dom spela, och sen spelade dom bara rakt på sjukt länge, det känndes som att dom spelade alla låtar dom kan, och det var grymt att dom skippade extra nummer.

Men i alla fall, nu drar vi mot Peace And Love som startar idag, och jag tror det kan bli grymt. Det sägs att det ska regna lite på fredag men mer än det lutar det mot en grym festival. Dom har sålt slut mycket av sina biljetter, det är grymt bra band (4) bokade och jag slipper tältlivet som jag så hårt fick uppleva på Hultsfred. Nu ska jag på bo hotell.

Jag ska försöka blogga lite under festivalens gång, annars får ni kolla in ROCKFOTO's blogg


(1) Ny fotograf för ROCKFOTO.nu från Umeå
(2) Molotov Jive, var pinsamt dåligt.
(3) The Coral var bra _när_ dom spelade Dreaming of You, annars var dom bara tråkiga.
(4) Jag vill helst se The Horrors och Tough Alliance, men det ska också bli kul att se Iggy

Shout Out Louds

image23

Jag har dissat Shout Out Louds (1) nya skiva i flera månader nu och verkligen varit sjukt besviken på den, men jag säger det nu till alla: JAG tar tillbaka allt jag sagt. Jag ändrar mig, förlåt. You Are Dreaming och Impossible är båda kandidater till att bli min låt i sommar. Nya skivan är minst lika bra som den gammal, fast det finns fortfarande ingen riktigt Please Please Please att peppa till, men det kanske kommer. 

Nu ska jag bege min in mot stan (2) och göra av med pengar och hänga med Petter Brandt


(1) Shout Out Louds är ett svenskt indiepopband från Stockholm som bildades 2001
(2) Stockholm är Sveriges huvudstad och har varit landets politiska och ekonomiska centrum sedan 1600-talet; den omnämndes skriftligt för första gången år 1252. Stockholm är dessutom residensstad i Stockholms län och stiftstad i Stockholms stift.Stockholms kommun är den folkrikaste kommunen i Sverige med 782 885 invånare. Tätorten Stockholm omfattar den sammanhängande bebyggelsen i och runt staden och har 1 252 020 invånare. Storstockholm har 1 912 787 invånare

INPRINT

image22

Har varit hemma i Stockholm sen i Söndags, men jag har fortfarande inte riktigt hämtat mig från årets upplaga av Hultsfredsfestivalen, sista kvällen tog död på mig. Men det börjar kännas bättre nu och jag tror jag klara mig från att bli festivalsjuk nu. Men snart är det bara en vecka kvar till Peace and Love (1) börjar och innan dess måste jag verkligen få ha vilat ut mig. Jag tror veckan får fortsätta i samma takt som den börjat. Igår var jag på bio med Klara (2) vi såg Ocean's Thirteen (3). Jag gillade den, alla filmer i denna triologi (hitils) har varit grymt snygga och precis i min smak. Trean nåde aldrig upp till första filmen men den slog lätt den andra hårt på fingarna med en stål-linjal.

Lyckades få tag på senaste numret utav People idag och kan bara säga att jag är sjukt nöjd över dom flesta av mina bilder, riktigt kul med så mycket bilder i tidningen. Hoppas jag får fortsätta att göra flera jobb för dom.


(1) Peppar inför att se och fota The Horrors och Tough Alliance på bra scener! Kommer bli grymt kul, och riktigt skönt att få bo på hotell.
(2) Bästa tjejen i världen
(3) Film regiserad av Stephen Soderbergh

Fifty

image21

Anledningen till att jag inte har bloggat på länge är enkel, jag är på Hultsfredsfestivalen (1) och har för det mesta sprungit runt och fotat, det har inte varit mycket tid över till att blogga. Men nu har jag ett hål i schemat fram till klockan sex och tänkte därför skriva lite.

Vi kom hit redan i tisdags och efter att ha lämnat av kamera och dator i Rockfoto-huset så begav jag och Klara mig till campingen, eftersom jag bestämt mig för att inte sova i hus. Eftersom jag sov i hus förra året på Hultsfred och nu ville jag testa på det "riktiga" festival livet medans jag fortfarande är ung. Men jag tycker det har varit grymt kul, eftersom man lär känna så grymt mycket människor. Men nu dom dagarna jag har fotat så har jag inte hunnit hänga så mycket i vårat camp, förutom när jag har sovit.

Jag hade tänkt skriva lite om spelningar jag har sett och så, men det får bli vid ett senare tillfälle eftersom jag fryser (2) så extremt mycket om fingrarna så jag orkar inte skriva. Det är det enda negativa med hela grejen, det är så extremt kallt, speciellt igår natt och idag. Alla bara väntar på att det ska börja regna och jag känner mest att det ska bli riktigt skönt att komma hem imorgon. För nu verkar det som att resan hem har löst sig.

Festivalens höjdpunkt hitils har lätt varit 50 Cent (3). Från början tänket jag bara "shit det här kommer bli riktigt fett", men efter att ha fotat dom tre första låtarna och sen ställt mig för att lyssna så insåg jag att han faktiskt gjorde en grym spelning på riktigt. Hans hårda diss mot The Game (4) i början var klockren och den mäng pistolskott som samplades var enorm. Det var helt enkelt väldigt fett.

Glöm inte att kolla in alla våra bilder och blogg-inlägg på ROCKFOTO.nu


(1) Hultsfredsfestivalen är en musikfestival i Hultsfred. Den arrangerades första gången 1986 och har sedan dess växt och blivit Sveriges största musikfestival med årligen 30-35 000 besökare
(2) Det är alltså extremt kallt, eller så är det bara jag som håller på att bli riktigt sjuk, men jag skakar verkligen på riktigt, det är sjukt
(3)
Curtis James Jackson III, född 6 juli 1975 i Queens, New York, känd eftersom han blivit skjuten 9 gånger och är en riktigt hård gangster
(4) Jayceon Terell Taylor (även kallade Chuck Taylor, California Kid, Hurricane eller Mr. West) född 27 november 1979 i Compton, Kalifornia, känd för att han har dissat Fifty

Hultsfred

image20

Sommarlovet är här, eller ja det enda som är kvar är avslutningen imorgon. Sen är sommaren här på riktigt och redan nästa vecka är det dags för årets andra festival. På tisdag beger vi oss mot Hultsfred för några intensiva dagar, mycket musik, mycket fotande och förhoppningvis mycket party! Hultsfred som i början av året mest såg ut som ett skämt löste allt i slutet och nu finns det mycket bra bokat. Tänkte göra en liten lista på saker man absolut inte får missa.

The View, Torsdag 22.00 - Atlantis
Bandet som gled in direkt på första platsen på den engelska albumlistan, bandet som satte den lilla staden Dryburgh (1) på kartan och bevisade att inte alla bra band från Scotland kommer från Glasgow (2). Kommer bli riktigt fett att se.

Justice, Torsdag 02.00 - Atlantis
Ingen förutom Kanye West (3) kan väl ha missat den franska duon och jag tror inte dom behöver någon vidare motivering, det kommer helt enkelt bli riktigt fett.

Razorlight, Fredag 22.00 - Atlantis
Ska bli riktigt kul att se Razorlight på riktigt efter att ha lyssnat riktigt mycket på dom ett tag nu. Tror det kan bli kul att fota också, dom brukar hoppa mycket.

Andra saker som man absolut inte får missa är resten utav Ed Banger, alltså SebastiAn, Uffie och Feadz samt Dj Mehdi, sen ska jag också få min dos utav riktigt gangstarap med 50 Cent och till slut avsluta hela festivalen med Slagsmålsklubben.


(1) By i Scotland
(2) Från Glasgow kommer många bra band, tex Belle & Sebastian, Camera Obscura, Franz Ferdinand, Shitdisco och The Fratellis
(3) Efter att We Are You're Friends vann pris för bästa musikvideo på MTV galan så gled Kanye upp och fråga om någon visste vilka Justice var

I Bet That You Look Good On The Dance Floor

image19
(Foto: Dean)

Hej Mamma och Pappa, eller vem utav er som nu läser min blogg? (1)

Lördagen var en riktigt långdag, började med picknik och mys i Björkhagen för att sedan övergå till något helt annat. jag var dock ganska opepp till en början. Men när en Volvo 240 (2) plockar upp mig i Enskede Gård och vi några minuter senare lastare in fetaste ljudsystemet i bakluckan så blir jag lite mer pepp, när vi sedan kommer fram till lokalen där festen ska hållas så inser vi att det är sjukt mycket folk. Vi riggar grejerna snabbt och börjar sedan spinna mp3or på bästa möjliga sätt, galet var det minst sagt. Våran set-up med dubbla Macbooks med Traktor 3 (3) och mixerbord i mellan fungerade utmärkt. Festen slutade fram emot två, och vi bar snabbt alla grejor till bilen och åkte iväg, jag och Klara fick skjuss hela vägen hem till Björkhagen och det tackar vi Petter evigt för.

Söndagen spenderade jag delvis i Björkhagen och delvis med min extra familj (4) nere i gammla Enskede. Har bara tagit det lungt och peppat inför sista avsnittet utav Six Feet Under (5). Det var ruskigt bra, verkligen helt sjukt bra. Nu när man tänker tillbaka på alla sesonger man sätt så inser man hur bra serien var. Grät till och med några små tårar i smyg.


(1) Ska jag behöva skaffa lösenord på bloggen också? Jag vill kunna skriva av mig utan att ni läser!
(2) Volvo 240, svensk personbil, tillverkad av Volvo 1974-1993
(3) Traktor 3 är en virituell dj-lösning
(4) Extra familjer är bra då man tröttnar på sin egna
(5) Six Feet Under är en amerikansk dramaserie. TV-serien kretsar kring den begravningsfirma som drivs av den dysfunktionella familjen Fisher

RSS 2.0